X

Νέα

Το Θαυματουργό Δάκρυ

Η Μαστίχα, ένα Ελληνικό προϊόν το οποίο καλλιεργείται εκτενώς στην Χίο. Η καλλιέργεια αυτή γίνεται κυρίως στο νότιο μέρος του νησιού. Η Φυσική Μαστίχα, το ΄δάκρυ΄ όπως το αποκαλούμε, αποτελεί ένα μοναδικό γεωργικό προϊόν τόσο για τον τρόπο και την μοναδικότητα της περιοχής να το παράγει όσο φυσικά και για τις πολλαπλές του ιδιότητες. Η ιδιαίτερη γεύση και το άρωμα μαζί με τις θεραπευτικές ιδιότητες της δεν θα μπορούσαν να μην αναγνωριστούν από τα αρχαία χρόνια και να μην συμμετείχαν στην ζωή των προγόνων μας ως δραστικό συστατικό σε διαφορές φαρμακευτικές συνταγές.

Παρατηρείται ότι η Μαστίχα χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του στομαχιού διότι μπορεί να καταπολεμήσει πολλά παθογόνα βακτήρια . Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως βοηθά στη διατήρηση της λευκότητας των δοντιών και την καθαρή αναπνοή διότι περιέχει φθόριο στοιχείο με γνωστή αντιτεριδονική δράση το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην καλή στοματική υγιεινή. Η Μαστίχα Χίου χρησιμοποιείται για την άμεση αντιμετώπιση των διαταραχών του γαστρεντερικού συστήματος, καθώς παραδοσιακά οι άνθρωποι μασούσαν Μαστίχα για να ανακουφίσουν τον οργανισμό τους από πεπτικές διαταραχές. Μελέτες έδειξαν ότι η χρήση Μαστίχας μπορεί να συμβάλει στη θωράκιση του οργανισμού κατά του ελικοβακτηρδίου του πυλωρού. Παράλληλα, η Μαστίχα Χίου, συμβάλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Τέλος συμβάλει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα καθώς έχει και αντικαρκινική δράση.

Η μαστίχα Χίου από το 1997 έχει χαρακτηρισθεί ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.), βάσει κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα την βρείτε σε σκόνη, κρυστάλλους και σε διάφορα προϊόντα με βάση τη μαστίχα.

Το Θαυματουργό "Δάκρυ" έχει βρεθεί στο επίκεντρο ερευνών και οι εξαγωγές της παγκοσμίως αυξάνονται συνεχώς λόγω της μοναδικότητάς της αλλά και των ευεργετικών ωφελειών της.