Πιπέρι Μαύρο

Μαύρο πιπέρι (Piper nigrum) είναι ένα ανθοφορία αμπέλου στην οικογένεια Piperaceae, που καλλιεργείται για τους καρπούς της, η οποία συνήθως ξηραίνεται και χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό και καρύκευμα. Ο καρπός, γνωστή ως πιπερόκοκκος όταν στεγνώσει, είναι περίπου 5 χιλιοστά (0,20 in) σε διάμετρο, σκούρο κόκκινο όταν είναι πλήρως ώριμο, και, όπως όλα τα drupes, περιέχει έναν ενιαίο σπόρο. Πιπέρι, και το πιπέρι που προέρχονται από αυτά, μπορεί να περιγραφεί απλά ως πιπέρι, ή, ακριβέστερα, το μαύρο πιπέρι (μαγειρεμένα και αποξηραμένα άγουρων φρούτων), πράσινη πιπεριά (αποξηραμένα άγουρων φρούτων) και άσπρο πιπέρι (σπόροι ώριμων φρούτων).

Μαύρο πιπέρι είναι εγγενές στην νότια Ινδία, και είναι ευρέως καλλιεργείται εκεί και αλλού στις τροπικές περιοχές. Σήμερα το Βιετνάμ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας της πιπεριάς στον κόσμο, που παράγει το 34% του παγκόσμιου Piper nigrum καλλιέργειας από το 2008.

Αποξηραμένα πιπέρι έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για τις δύο γεύση και ως φάρμακο. Μαύρο πιπέρι είναι το πιο διαπραγματεύονται μπαχαρικό στον κόσμο. Είναι ένα από τα πιο κοινά μπαχαρικά προστίθενται σε ευρωπαϊκή κουζίνα και τους απογόνους του. Η πικάντικη γεύση του μαύρου πιπεριού οφείλεται στη χημική πιπερίνη, δεν πρέπει να συγχέεται με την καψαϊκίνη που δίνει σαρκώδη πιπεριές δικό τους. Είναι πανταχού παρούσα στο σύγχρονο κόσμο ως καρύκευμα, και είναι συχνά σε συνδυασμό με το αλάτι.